Tyvärr har det varit allt för långt mellan inläggen och risken är väl rätt hög att det inte blir någon större förändring i framtiden heller. Dock, på en trogen läsares uppmaning, ska jag i alla fall ta mig tiden att skriva några rader om min syn på börsen just nu.

Det var inte extremt länge sedan jag skrev att min syn nog var ganska pessimistisk i och med att inget nytt hade hänt. Dessutom fanns inte mycket gott att vänta av den närmaste framtiden heller. Detta var kanske ett par månader sedan.

I dag har inte mycket förändrats. Däremot kan man kanske säga att det, trots ett ganska negativt klimat och tonläge, inte har hänt speciellt mycket på börsen. Börsen steg i princip hela sommaren och det finns väl egentligen inte så mycket nytt som kan skrämma marknaden heller. Sammantaget hade jag förväntat mig att en del av sommarens uppgång skulle kunna förklaras av den tunna handeln som alltid är svårbedömd, men med tanke på att börsen även efter sommaren har fortsatt stiga är det kanske snarare så att mina teorier bör omvärderas.

I mina ögon känns det mer eller mindre självklart att Grekland kommer att lämna euron och att Spanien kommer att behöva nödlån. Om även Spanien lämnar låter jag vara osagt, men helt klart är att det mesta av dessa negativa nyheter borde ha givits tillräckligt lång tid för att sjunka in och beaktas av marknaden.

På det stora hela är det väl därför frågan om inte marknaden redan har prisat in de största negativa nyheterna och snarare väntar på minsta lilla positiva signal för att kunna stiga vidare.

MEN, man ska nog också vara på det klara över att inte många bolag är superbilliga i dagsläget. Bolag som t.ex. Swedbank som länge var ritktigt attraktivt värderade har hållit emot senaste tidens oro väldigt väl. Samma gäller förstås för övriga svenska banker. HM har stigit och även andra kvalitetsbolag. De enda bolag som jag i någon mån tycker fortfarande ser ganska undervärderade ut är Volvo och Boliden.

Summerar man mina tanker om framtiden så kan det vara värt att gå in i aktier igen då tiderna verkar mer stabila igen. Däremot är det säkert ingen tokbrådska. Visst, man kanske missar 5-10%, vilket i många fall kan vara en årsavkastning, men det är å andra sidan inte tal om några 50% som efter finanskrisen heller.

Så till det mest spännande: Hur har jag gjort?

Jo, jag har gått in på börsen igen med allt mitt kapital. Dock helt utan belåning. Vad jag har i portföljen? Nästan bara Volvo. Jag väntar på att börsen ska sjunka så att jag kan köpa Boliden, alternativt kommer jag byta en del av innehavet i Volvo till Apple så snart Volvo stigit lite till.