Ber mina läsare om ursäkt för att detta blivit en “klagande” blogg i de senaste inlägget. Dock, efter att ha kastat mycket skit på Apple får jag också ge dem utrymme när det visar sig att jag, på grund av inkompetens, kanske varit något hård mot dem.

Den som varit snabb och läst mitt svar till “Agnes” i föregående inlägg inser att mitt problem med min nya iPhone 4S för tillfället är löst. Vad som är än bättre är att jag får krypa till korset och ge dem rätt i att allt pekar mot att det är en mjuvarubugg som är problemet. Jag säger “än bättre” eftersom detta innebär att jag kanske kan behålla min telefon i väntan på en mjukvaruppdatering istället för att behöva bli av med den igen. Jag uppskattar trots allt Siri väldigt mycket redan… På bilderna ser ni några av skälen :o)

Det sades länge att det är “tids-zons-sökningen” som var boven. En tjänst som kontinuerligt ligger och snurrar och dränerar batteriet. Några, liksom undertecknad, fick dessutom en extremt varm telefon på köpet. Jag stängde ju av denna automatiska tidszonshantering, men det visade sig att jag slagit av på fel ställe, eller fel funktion. Läs mitt svar till Agnes om du har samma problem som jag…

Numer fungerar batteritiden fullt tillfredsställande och jag kan prata i telefonen länge utan att värmen blir speciellt jobbig. Däremot kan jag inte slå på denna “platstjänst” utan att problemet kommer tillbaka. Fint så. Nu kan jag i alla fall bruka min telefon och alla dess roliga tjänster i väntan på att problemet löses eller att jag får en ny telefon.