Som jag sagt många gånger är beskedet om nedskrivning av Greklands skuld som nyhet ganska ointressant. Det intressanta är ju att se det stora efterspelet. Med detta menar jag att det är nu de faktiska värdena skall redovisas. T.ex. kommer det nu uppdagas precis hur stora förlusterna faktiskt bli. Sen ska man förstås komma ihåg att inget är “helt klart” ännu. Vi har fortfarande bara fått höra delar av den “plan” som “planeras”.

Jag menar på intet sätt att säga att marknaden och aktier är övervärderade, men jag måste nog säga att jag tycker att en hel del av glädjen är uttagen i förtid. Det finns oändligt stora chanser att vi fortfarande kommer att få se en kreditkris. SEB intygar detta senast igår, alltså efter det att greklandsplanerna hade offentliggjorts. Annika Falkengren menar att om de höjda kapitaliseringskraven blir verklighet så kommer det definitivt att frysa till rejält på kreditmarknaden. Jag sa redan i går att jag tyckte 98 kr för Swedbank var ett ganska bra pris att sälja till, givet rådande omständigheter. Jag skulle bli sanslöst förvånad om inte priset på Swedbank någon gång fram till sommaren 2012 handlas väsentligt under detta pris.

Den långsiktige kan förstås fortfarande köpa aktier till, i mina ögon, reapriser. 85 kr för Volvo är ett fynd på några års sikt liksom 98 kr för Swedbank. Men bäst är att sprida på inköpen då jag tror det blir billigare när väl förluster skall börja bokföras och kapital tillföras banker.

Sett enbart till dagens pris tycker jag fortfarande att Volvo framstår som ett av de mest attraktiva bolagen, även om en kreditkris kommer att påverka bolaget kortsiktigt framöver. Även här tror jag dock att man kommer att kunna köpa Volvo för under dagens pris på 86 kr inom kort.