Nu har nya iPhone 4S börjat skeppas ut till kunderna. Följande recensent på MacWorld har fått ett ex och demonstrerar nöjt Siri och medföljande dikteringsprogram. Lite lustig missar recensenten att dikteringen väljer att istället för att skriva “iPhone 4S” väljer att skriva “iPhone 4 ass” (ca 4:17 in i filmen).

Apple hade nog inte själva gjort den missen om detta varit en reklamfilm…

Se videon här.

I övrigt slog det mig just hur människan allt mer kommer att se sin telefon (all teknik i framtiden) som sina personliga vänner. Bara det att assistenten har ett namn och dessutom en viss mån av humor säger väl det mesta. Hur tragiskt en framtid där man pratar med maskiner än ter sig så är det inget mindre än den väg vi går, och det kommer att kunna öka vår effektivitet något alldeles oerhört även om många bakslag och felaktiga/farliga saker kommer att utföras av misstag längs utvecklingens väg.

För mig är det alldeles uppenbart att röststyrning är framtiden, och Apple kommer åter igen bli ihågkommet som ett av de företag som först kom med en någorlunda vettig produkt inom området.

Min enda fundering just nu är om jag har mage att helt börja skicka sms och e-mail på engelska till mina vänner i väntan på att Siri lär sig svenska!?