Index i USA rusar i princip 4% från dagens botten. Om vi inte nu kan konstatera att Mr Market är en schizofren jäkel som i det snaraste borde placeras på hospice, direkt utan att passera gå, så vet jag inte vad som ska få in honom där.

Alternativa förklaringar, någon? Den enda jag har är att någon stor fond tar ett bet på att vi skumpar omkring på botten just nu. EU kommer inte tillåta att finanserna brakar samman, men nog ser de ut att jobba i uppförsbacke. I dag kom första tecknet på att en bank nu fått stora likviditetsbekymmer… och det var ändå en förhållande vis mindre bank än både de tyska och franska bankerna som det också spekuleras om kommer att få bekymmer. Say no more. Deutsche bank vinstvarnade i dag och det är väl inget bra tecken i alla fall. En vinstvarning redan innan något större kaos har brutit lös…

Nu kommer förstås de asiatiska börserna att stiga rejält under morgondagen, liksom de europeiska, men jag vill ändå lämna en rejäl brasklapp för att det mycket väl kan hända saker innan dagen är slut för vår del i alla fall. Jag kliver inte in och tokköper på att dippen är över i alla fall.

Själv vill jag också kommentera det faktum att Apple, precis som jag trodde, men till min stora besvikelse, bara släpper en 4S-variant av iPhone. Det här hör till Apples strategi och det är inte konstigt att det blev som det blev även om jag hade hoppats på en 5:a. Jag kan bara anta att 4:an säljer så himla bra, i kombination med att man nu släpper en massa ny mjukvara, gör att man anser att man åter kan kräma ut lite extra ur den gamla designen. Men jag tror det var många, inklusive undertecknad, som gärna hade köpt sig en ny design.

Nåväl, den som väntar på något gott… och mig lyckas de ju i alla fall lura eftersom jag kommer att stå där som en hund på försäljningsdagen och köa.