Ok, jag vet att jag skrev att det skulle dröja med inlägg, och det kommer det nog göra. Dock några korta reflektioner:

Den korta affär jag gjorde tidigare verkar lyckosam, ännu så länge. Minishorten är upp nästan 50% sedan jag köpte den och Apple tuffar på i USA samtidigt som kronan försvagas.

Nu verkar det blåsa riktigt rejält kring Grekland. Det alla har vetat håller nog på att hända inom kort. Ministrar som ställer in viktiga möten, toppmöten utan mediakommentarer, grekiska ministrar som officiellt börjar anklaga andra EU-länder för att hänga ut Grekland… ja, listan kan göras lång på tecken som alla pekar åt ett enda håll.

Den stora frågan är förstås NÄR? När det väl sker kommer det bli en spik ner i källaren på börsen. Frågan är hur långvarig dippen blir. Enligt min mening blir den inte allt för lång. Mycket bör vara diskonterat redan. Dock lär ingen vilja ta i en finansakite just när nyheten kommer eftersom alla kommer vänta ut minsta lilla tecken på botten. Det bör dock inte handla om minuter i det att man måste handla, förmodligen rör det sig om några dagar, och då gäller det att vara redo. Den riskvillige kan ju alltid lägga en köporder på något man anser “fruktansvärt billigt” och bara hoppas att den går in.

Banker lär ta största smällen. På sikt kommer de svenska bankerna att stå sig fint och det kan bli fina köptillfällen snarare än något annat.

Jag har läst många bloggar och kommentarare och det verkar som om de förfallande lånen på tisdag (i morgon) utgör skäl att tro att defaulten kan komma i natt eller i morgon bitti. Möte mellan trojkan och Grekland i natt utan mediala kommentarer förstärker väl den tron.

Just nu finns mycket att bevaka! Jag tror hur som helst inte att reaktionen blir så katastrofal som många andra verkar tro. Om några månader kan börserna ha återhämtat sig med råge. Det går snabbt i den här sandlådan.