De senaste veckorna hade den som sålt på torsdag/fredag och köpt tillbaka på måndag/tisdag gjort fantastiska affärer. Även i vanliga fall är det ganska vanligt att det korta kapitalet letar sig ut ur börsen inför helgerna. Det är allt för många dagar där många nyheter kan komma och man vill inte chansa. På sistone har det varit mer regel än undantag. Ett antal fredagar har börsen rasat över 3% och likaså på följande måndag. Jag ser inget som helst skäl till att denna helg kommer att vara något annorlunda, i synnerhet inte nu när börsen verkar har repat lite mod och rekylerar en aning.

Om man leker med tanken att Grekland kommer att göra inställningar på sina skulder, eller roll-overs etc etc… när är ett sådant besked troligt att komma? Med all sannolikhet över en helg eftersom man då ger marknaden lite tid att begrunda situationen och kanske sansa sig en aning till det att börserna öppnar igen. En grekisk betalningsinställelse, som nog är oundviklig, kommer att orsaka stora ras på världens marknader. Men jag är av den uppfattningen att detta med stor sannolikhet redan är inprisat i dagens kurser. Rekylen kan bli både snabb och dessutom kanske få börserna att stiga över nivåerna som var innan. Det är så marknaden fungerar. Osäkerhet drar ner kurserna till absurda nivåer, som vi ser nu. Men när väl faktum kvarstår och man marknaden vet förutsättningarna brukar det lugna ner sig. Men att det blir volatilt kan vi nog räkna med, liksom alltså att ett meddelande om grekisk betalningsinställelse nog kommer över en helg.

Kanske värt att låta börsen stiga lite till och ta en chansning och köpa en minishort mot OMX på torsdag kväll alternativt fredag morgon…??? Det är nog vad jag kommer att göra i alla fall. I så fall kikar jag mest på den kraftigaste av hävstångsinstrumenten: MINISHRT OMX R11.