Ankdammen Stockholm tar som vanligt enorma proportioner stryk i förhållande till övriga börser. Inget nytt i detta.

Jag noterar dock att ett av mina favoritinvestmentbolag, Melker Schörling, gått ner från 200 kr till dagens 120 kr. Om allt skulle återgå skulle alltså uppsidan vara ca 50%, dvs klart mer än börsen i övrigt. Men det är för tidigt att köpa nu.

Varför nämner jag då Melker Schörling? Jo, för att han är en oerhört skicklig affärsman. Senaste massiva utförsäljningar va Hexagon på 150 kr styck visar väl det. Hexagon står i dag i 93,45. Ola Rollén gjorde också en fin affär trots att han anser att kursen ska upp i 300 kr de kommande två åren…

Till saken hör att Melker Schörling tillåter alla aktieägare att lösa in sina aktier till substansvärdet en gång om året. Detta kan vara otroligt värdefullt den dagen då övriga investmentbolag kommer att handlas till enorma rabatter. Rabatter kommer även Melker Schörling att handlas till, men kursen har en tendens att leta sig upp mot substansvärdet ju närmare inlösenmöjlighet man kommer.

Bara ett tips och en aktie att hålla lite koll på.

 

PS I Melker Schörling får man dessutom ett ganska intressant innehav av både stabila defensiva aktier och tillväxtbolag.