Min gissning, och det är en ren gissning, är att råvarorna nu kommer att accellerera i nedgången vilket kommer att sätta extrem press på t.ex. gruvbolagen. Även AtlasCopco kommer att dras med ner, liksom Sandvik m.fl. Mönstret från Finanskrisen, då oljan höll sig länge, verkar upprepas. Det som styrker min gissning är att Australiens index nu på morgonen rasat mer än jag sett på flera år. ASX200 är ned med över 3.5% nu på morgonen och det kommer nog sätta sina spår på Boliden och LundinMining. Bara att hålla ett vakande öga på dessa bolag.

Personligen tycker jag det är alldeles för tidigt för att ge sig in i warranter i dessa bolag. Min tes är att det alltid fortsätter ner betydligt mer än man kan tro är möjligt. Det svåraste i detta läge är väl att stå utanför när man tycker att nästan allt börjar bli billigt. Men många gånger är det nog utanförskapet som är minst lika berikande som att vara med inne på börsen.

För egen del hoppas jag att mina favoritaktier nu ska rasa lite till så att avståndet till den punkt där jag själv hoppade av skall bli så stort som möjligt. Det skulle ge mig mer ro och möjlighet att sova bättre om nätterna om jag inte kände mig stressad över att köpa tillbaka, för så känner jag lite nu…