Jag tycker det är dags för Stockholm att åter gå mot strömmen och stiga när de andra ligger still eller sjunker lite. Vi har haft många indextunga bolag som gått väldigt bra, inte alla, men många. Många bolag visar stora vinster och verkar gå en lika ljus framtid till mötes. Jag tycker inte det är en allt för avlägsen gissning att en hel del kapital kommer att flyta in i vissa svenska bolag framöver. Förhoppningsvis kan detta hjälpa till att dra upp kurserna lite.

Diamyd gjorde ett dödssprattel i dag. Vi får se hur länge det varar. Storägaren Bertil har tydligen sålt över 32 miljoner aktier de senaste två dagarna och det borde ha satt en hel del press på aktien. Återstår att se utvecklingen av denna soppa. För min del blir det från soffan.

Lundin Mining kom åter med en svagare än väntat rapport. Alltid är det något som gör att Lumi aldrig kan leverera (förra kvartalet undantaget). Denna gång verkar det dock som om produktionen varit helt ok och att det bara handlar om att man inte lyckats transportera metallen till köparna. Med andra ord bör försäljningen ha ökat markant i nästa kvartal.

Tele2 fortsätter att stiga något. Jag tror utvecklingen av aktien, sedan årshögsta bröts, till mångt och mycket är driven av utdelningsjägarna. Förmodligen blir det psykologiskt lättare för folk att handla upp aktien när den har fallit sina 27 kr efter utdelningen. Åtminstone hoppas jag det.