I morgon är en högintressant dag. Min gissning är att Handelsbanken kommer att visa på en rejäl vinstökning, något som kommer att smitta av sig rejält på Swedbank. Det är utan tvekan så att den bank som tjänar allra mest på höjda räntor är Swedbank med sin stora andel bolån i Sverige. Handelsbanken har normalt kunder med bättre kassaflöden än Swedbank, men med dessa förhållandevis låga räntor är det säkerligen en bra bit kvar innan Swedbank skulle se några ökade betalningsinställelser.

Utöver bankrapporten från Handelsbanken kommer en rad fina verkstadsbolag att rapportera. Mitt förslag att köpa en Minilong i Volvo när den stod i 107 kr skulle ha betalat sig väldigt väl redan nu och kommer förmodligen att dra iväg riktigt rejält i morgon. Det allra mesta tyder på att försäljningen stigit rejält och att den viktiga nordamerikamarknaden kommer att visa återhämtning som är att räkna med.

Jag tror starkt på både Volvo och Handelsbanken, samt, givetvis, på Swedbank som rapporterar den 28:e. Risken är dock att mycket av Swedbanks uppgång kommer att ske i morgon när Handelsbanken avger rapport.

Tele2 tuffar uppåt och i dagsläget är det faktiskt så att man hållt jämna steg med Swedbank. Jag hade nog trott att Tele2 skulle gått lite starkare tiden fram till rapport och avstämningsdag.

För mina utdelningspengar i Tele2 kommer jag nog köpa tillbaka en hel del Swedbank. Det är definitivt en aktie jag tycker bör ingå i en utdelningsportfölj på både kort och lång sikt.