Danske  Bank satt i dag med i DIs börsråd och rekommenderade Tele2. Man tror att bolaget kommer att dela ut ca 50 kr de närmsate två åren. Vilket alltså skulle betyda 27 kr i år och 23 kr för nästa år.

Jag behåller fortfarande min syn på att man delar ut 68 kr de närmste 4 åren så får det bli en positiv överraskning om det blir mer och fortare. Klart är i alla fall att det inte kommer att räcka med 7 kr i utdelning nästa år om man ska uppnå målen som man kommunicerat, inte heller 10 kr kommer att räcka…

Om nu Tele2 bara kunde få fatt i en 4G-licens i Ryssland så skulle nog kursen värderas upp ganska rejält. Detta då Ryssland med stor sannolikhet kommer att bli Tele2s största inkomstbas inom ett par år. I dagsläget genereras ungefär hälften av intäkterna i Norden och hälften från Ryssland (med omnejd).

Aktien har värderats upp på sistone och det mesta tyder nog på att det kommer att fortsätta så länge aktien ser väldigt attraktivt värderad ut. I slutet av april börjar utdelningspengarna från många bolag trilla in på kontona och jag tror att det kommer finnas en uppsjö av sparare som då kommer att söka sig till Tele2, mycket tack vare den generösa utdelningen som väntas både i år och de kommande åren. Men framförallt i år. Så man ska inte låta sig skrämmas över att aktien snart gått upp 20 kr på kort sikt (i dag kostar aktien ca 150 kr).

Beträffande aktiers historiska uppgångar tycker jag Ann Grevelius i börsrådet sa en mycket bra sak som folk verkligen borde ta till sig i sofforna hemma. Kika på klippet genom att klicka här.

I övrigt vill jag önska alla mina läsare en trevlig helg !!