Jag tycker det är kul att lyssna kring vad folk har att säga om TA, men mer än så är det inte. Men vis av erfarenheten verkar det som om många andra lyssnar mer på TA än FA, och då kan det förstås vara intressant att följa utvecklingen för ett givet aktieslag.

Mitt paradexempel är Dawid Myslinki på Redeye som uteslutande verkar syssla med TA-analys. Givet alla tips han ger, inklusive stopp-loss-kurser, så är det inte längre en gåta för mig varför han jobbar på Redeye och inte bara är ekonomiskt oberoende privatperson.

I dagarna läste jag att Redeye fått upp ögonen för Swedbank. Swedbank anses vara i en tekniskt positiv trend och nu smäller det snart iväg raketer kring aktien. Men var var Redeye när aktien kostade 14 kr? Är det dags att börja reka köp när akiten stigit 700%?

Nåväl, jag är inte bara sur. Tvärtom! Jag går och längtar efter att det ska komma en TA-rek på Tele2 snart. Tele2 är enligt mig på väg upp genom taket i en huvud-stjärt-formation, till på råga har den fullbordat en månsväng genom te-kopps-örat vilket indikerar en nära förestående kraftig uppgång i aktien. Men det förtar inte det faktum att det gick att köpa Tele2 för under 132 kr för bara några dagar sedan.