Sent om sider har nu även DI vaknat och ger Volvo en köprek. Vad hände med brutna kovenanter, kris, nyemission mm mm? Intet av detta syns just nu i faggorna. Tvärtom verkar det som om man faktiskt kan lära sig ett och annat av fallet “Volvo”.

Bolaget var tidigt ute och sa att man inte skulle behöva göra någon nyemission, bolaget var tidigt ute och sade att man stod väl rustade, bolaget var tidigt ute och sa att man kunde se stora framsteg i tillväxtländerna, bolaget poängterade hur många gånger som helst att man skjutit fram sina positioner rejält i både Ryssland och Kina, redo att möta kommande efterfrågan. Anläggningsmaskinerna har sålt hyfsat rakt igenom hela krisen och är snart uppe på normala nivåer. I princip går hela Volvo AB lika starkt just nu som innan krisen, och då skall det tilläggas att detta är utan att Nordamerika, den största marknaden för Volvo, har kommit igång på samma sätt som innan krisen. Plåster på såren får vara att Leif Johansson kommenterat USA’s tunga lastvagnspark som en av världens absolut äldsta. Med storsatsningar inom stimulanspaketen, direkt ritkade mot infrastruktur, kan nog Volvo räkna hem en liten bit av kakan.

Förutom att Volvo själva gör fantastiskt bra lastvagnar har man även MACK som ju säljer bra i USA. Jenkare gillar att köpa amerikanskt och då är det nog ingen nackdel att ha varumärket MACK i sortimentet. Vidare har Volvos nya motorer börjat sälja riktigt bra. Dessa är energisnåla, men kraftfulla, och efterfrågas i allt större utsträckning. Men för de som inte vill ha enbart tunga lastvagnar säljer Volvo även lite lättare lastvagnar. Störst åtgång av dessa hittar man i Indien, förmodligen av kostnadsskäl. Dessutom torde mindre lastvagnar vara mer lätthanterliga på mindre och sämre vägar.

Som grädde på moset kan man också säga att Volvo idag har betydligt högre marginaler än under förra konjunkturtoppen som ett resultat av att man inte återanställt alla som man sparkade, men ändå producerar lika mycket som tidigare. Någonstans kanske detta är en ohållbar situation i längden, men det får tiden utvisa.

Smällkaramellen är att Volvo’s senaste kvartal var det bästa i bolagets historia, och inget talar egentligen för att kommande kvartal ska bli så mycket sämre. Marknaden tolkade tydligen nyheten som att det var stor kris inom koncernen och straffade aktiekursen med nästan 10% inom loppet av några dagar. Undrar om Mr Market ångrar sig?

Av allt att döma skulle jag vilja påstå att Volvo är en synnerligen bra aktie att ha i portföljen under många år framöver. Jag ångrar att jag sålde min Minilång någonstans kring 95-96kr. Den hade varit smaskigt mycket värd idag. Men man kan inte få allt och ibland får man nöja sig med en liten vinst.