Igår var en knepig dag. Dels fick jag facit på att mina inhopp i Volvo och ABB sög, samtidigt störtdök Swedbank på nyheten om att SEK sålt hela sitt innehav så pass mycket att jag kom ur både min Volvo- och ABB-position och fick tillbaka hela mitt Swedbank innehav, dessutom med en liten vinst. Hur märkligt är inte det? Som grädde på moset lyckades både Volvo och ABB falla ytterligare efter det att jag sålt mina aktier.

Men cash på handen är inte min grej, pengar ska jobba. Men just ABB känns kanske inte superhet på kort sikt, men det gör däremot Volvo. Därför köpte jag min första minilong någonsin i Volvo. Nu hoppas jag att inte Volvo faller mer utan snarare börjar röra sig uppåt.

En annan aktie som har fallit mycket är HM. HM hade ett kanonkvartal som kanske inte uppskattades av anal-ytikerna, men med tanke på att jag ökat belåningen lite extra mycket så passar aktien alldeles förträffligt väl in i min portfölj. Jag köpte en nästintill gigantisk post i HM idag och en motsvarar nu mer än 10% av hela mitt innehav. Därtill tog jag en kortare position i ytterligare en minilong, med just HM som underliggande aktie. För HM-aktierna fick jag betala blott 234:70 kr (snittpris). Däremot är jag inte helt säker på att jag vill ha dem någon längre tid. Jag älskar bolaget och ser det som ett av de mest stabila på hela börsen. Men favoriten är ändå Swedbank. Samtidigt kan jag bara inte ha alla pengar i ett enda bolag.

Swedbank visade i sin rapport att de goda tiderna börjar nu. Nu pratar vi inte längre noll-resultat och kanske vinst, utan stora rejäla vinster. Nästa år levererar Swedbank MINST 10 miljarder i vinst, kanske mer… 12-14 miljarder är inte ens det långt ifrån omöjligt.

USA stod emot hyfsat i kväll och kanske kan de svenska aktierna sluta rasa för ett ögonblick… Det skulle vara bra för mina minilong. Jag kommer inte invänta många kronors ökning på dessa aktier.