Swedbank dyker idag på uppgiften om att Svensk Exportkredit avyttrat hela sitt innehav. Precis som för Volvo anser Mr Market att det är vad de stora elefanterna betalar för aktierna som är det “rätta” värdet.

Snacka om galet perfekt timing. Sedan jag sålde 30% av alla mina Swedbankaktier har aktien backat med över 7%, trots att jag tycker den borde ha gått upp ytterligare. Enda smolket i bägaren är att även ABB har backat med nästan 3%. I vilket fall har jag nu köpt tillbaka hela min Swedbankpost. Det lockar helt enkelt för mycket med över 5% direktavkastning på endast några månaders placeringshorisont. Lägg därtill att kursen nu har en potentiell uppgång med 8% till årshögsta trots en fantastisk rapport.

Det är förstås bara att tacka och ta emot.

Med detta sagt är det förstås uppenbart att jag fick sälja lite ABB och Volvo till viss förlust och varken rikedomarna eller spänningen jag hade hoppats på lyckades jag nå. Däremot, skulle nu Swedbank återta lite förlorad mark kan ju detta bli en riktigt bra affär trots allt.

Efter senaste tidens börsyra skall jag nu ta och lägga mig lite på latsidan vad gäller handel i olika aktier ett tag framöver.