Det blir lite tröttsamt att höra alla skrika att börsen nu står på toppen. Svenska börsen är inte ens i närheten av toppen, men det kommer kanske inte gå lika fort för alla bolag från dagens nivåer. Bloomberg news slår huvudet på spiken ett par gånger om i sina exempel på varför den svenska börsen, liksom de nordiska grannländerna, just nu går bland de bästa i världen. Artikeln är ett måste att läsa för alla. Det ger er lite förståelse för den information som bland annat utländska investerare tar del av.

Intressant är också att artikeln tar upp banker som Swedbank och Handelsbanken i samma andetag. Svenska banker är bland de bästa i världen, och dit räknas Swedbank, punkt! Svenska bolag är bland de bästa i världen, och dit räknas Volvo, Scania och SKF, punkt!

Den som tror att dessa fantastiska bolag inte har mer att ge har inte förstått att det fortfarande råder bra investeringstillfällen på börsen. Så bra att det fått mig att sälja av lite av mina tillgångar i Swedbank, åtminstone för en kortare period. Om jag köper tillbaka dem eller inte återstår att se. För tillfället tror jag fortfarande att bolag som Volvo och ABB ligger och väntar på det stora rycket. Nu när alla tror att bolagen bara kan gå ner kan det mycket väl bli precis tvärtom.

Jag har investerat stort i ABB. Visserligen kommer delar av den satsningen på bekostnad av t.ex. Boliden och Nokia, men tanken är ändå att köpa tillbaka dessa bolag om ABB stiger kraftigt efter rapport. I annat fall får jag nog erkänna att jag hellre skulle sitta med ABB framför både Nokia och Boliden om detta var den sista förändringen jag fick göra.

Nej, jag förespråkar inte att hoppa in och ut ur aktier på detta sätt, men jag behöver också lite spänning i tillvaron!

Gör er själva en tjänst och läs Bloombergs artikel här.