Volvo kom in med en rapport som var kanonbra på i princip alla punkter. De visar att marknaden verkligen börjar ta fart vilket delges i siffrorna som är de bästa för något 3:e kvartal någonsin i Volvos historia. Rapporten togs inte emot speciellt väl på marknaden men jag behåller ändå.

Vidare har jag sålt av hela innehaven i Boliden och Nokia och ökade istället i ABB. Båda aktier har givit mig nästan 10% avkastning och det får räcka för den här gången. De är allt för volatilia för att jag ska känna mig nöjd för tillfället. Jag är ganska säker på att både Boliden och Nokia kommer att kunna köpas lite billigare om någon månad.

Den största förändringen jag däremot gjort är att jag sålt ett ganska betydande innehav i Swedbank. Jag har minskat min andel med ca 30%. Skälet är att jag fick 100 kr betalt och att jag i detta läge väljer att öka ännu mer i ABB samtidigt som jag också köpt en storpost i HM.

HM är ett superbolag som jag velat plocka in länge, men på grund av den enorma potentialen i Swedbank har jag aldrig funnit tillfälle. Nu ser jag inte Swedbank som fullvärderat, men på lite kortare sikt tror jag helt enkelt att ABB har mer att ge, samt som det blåser lite småkalla vindar från USA och jag misstänker att det kan bli trögare att komma ur preffen till 100-kr-nivån. Därför kan man också se mitt köp i HM som en liten hedge mot snålare börsvindar framöver.

Det skall också tilläggas att jag nyligen ökade min belåning för att kunna köpa just ABB och Volvo, med den nya omstruktureringen i portföljen kan man säga att den belåningen nu gått till att köpa HM medan ABB och Volvo är två aktier jag tror kan ge lite mer i närtid än just Swedbank. Trots detta har jag fortfarande mer än 62% av portföljvärdet i Swedbank och jag kommer med största sannolikhet att köpa tillbaka fler aktier om ABB och Volvo stiger framgent.