Det förefaller som om tajmingen i mina köp varit rätt bra.

Förutom Boliden som stigit 10% ganska snabbt har även Nokia stigit nästan lika mycket från mitt GAV. Jag misstänker att det är förhoppningar om kommande rapporten och att försäljningen av de nya mobilerna har tagit fart som driver upp kursen. Som vanligt innebär det viss fallhöjd om Nokia, i traditionellt maneer, gör marknaden besviken. Viktigast i deras rapport är dock att deras telefoner börjar efterfrågas trots att man varit lite utanför marknaden på sistone. Men som med mycket annat har stora varumärken lättare för att komma åter när väl de träffar rätt igen.

En annan aktie som rört sig, om än inte lika mycket, är ABB. ABB har inte alls hängt med på börsen på sistone och det beror nog uteslutande på att de riktigt stora ordrarna har låtit dröja. Förhoppningsvis kan ABB visa att man har konkreta planer på att låta sin enorma kassa börja jobba samtidigt som orderläget har förbättrats. USA är nog inte mycket att hoppas på, utan det intressanta blir att se vad som har hänt i övriga världen. ABB har en förmåga att visa stabila rapporter där man gör och uppfyller det marknaden kräver, men inte mycket mer. Så snart bolaget visar tillväxt tror jag det kommer att gå ganska fort för kursen att återta förlorad mark. Spännande blir det.

Ett bolag jag också tror kommer att visa en bra rapport i Q3 är Volvo. Volvos anläggningsmaskiner borde gå bra över hela världen. Det gjorde de i Q2 och det finns ingen anledning att tro något annat om Q3 och resten av framtiden. Gruvindustrin går för högtryck, byggsektorn tycker jag mig läsa positiva rapporter kring var och varannan dag och dessutom vet man att USA stimulerar sina infrastrukturprojekt alldeles enormt. När man ovanpå detta hör att det börjar säljas tunga lastvagnar samt att Volvo vill tredubbla sin försäljning i Indien så låter det än mer lovande. Jag är osäker på vad som fick Daimler att dra sig ur Indien, men det kan inte vara negativt för Volvo i alla fall. Man är fortsatt mycket väl positionerade på den kinesiska marknaden och blir det inte härdsmälta där så kommer man förmodligen att sälja enormt många fler tunga lastvagnar där än man gör på många andra ställen i världen. Volvo har dessutom en god tradition av att dela ut pengar, ca 5% direktavkastning har det i stort sett varje år, de senaste åren (då konjunkturen förvisso varit extremt stark). Men det ger i alla fall en bra huvudkudde.

Nu blir det en spännande väntan på att få se om tajminen i mina köp varit så bra som jag inledde detta inlägg med att säga…