Att Handelsbanken skulle ha svarat på mitt mail var en sanning med modifikation. Efter mycket om och men ringde jag upp dem istället. Visserligen fick de inte många dagar på sig att svara heller, men två dagar är nog en mer än nödvändigt i detta fall.

Jag har tillhört en av de lyckliga som har fått behålla den helrörliga räntan länge. Visserligen fick jag betala lite högre räntor när räntan gick ner pga att tremånadersräntan kunde “prisa in framtiden” medan den helrörliga inte gjorde det. Dum som jag var tänkte jag att jag ändå tjänar igen det på uppvägen. Nu har bankerna förstås insett att de tjänar mer på att folk binder än har helrörligt, därför har de lagt på ett litet påslag på den helrörliga räntan. Jag fick från 2.00% en höjning till 3.45%, dvs nästan 75% högre lånekostnader över en natt. Detta var tydligen en så pass liten höjning att man inte tyckte att det var värt besväret att ringa och upplysa sina kunder om detta, utan allt tickar på som om inget hade hänt. Knappast lustigt! Medan listpriset på den bundna 3-månadersräntan ligger på 2.55% får jag alltså 3.45% utan att banken säger pippa skit. Högst osnyggt och på gränsen till osmakligt dåligt. I synnerhet som det länge hetat att: “… bara våra bästa kunder får ha helrörlig ränta nu…”. Samma “bästa kunder” som inte är värda att ringa till när man ger dem 75% högre lånekostander över en natt…

Det har i alla fall givit mig all anledning att höra mig för hur det ser ut på andra banker och vad de kan erbjuda mig istället. Jag återkommer nog med mer info om detta vad det lider. Nu väntar jag dock på ytterligare ett svar från Handelsbanken på ett ganska surt mail jag skickade till dem för inte så länge sedan.