Det  är en hel del förvärv som sker just nu. Inte minst har det varit en hel del större förvärv i USA, men nu börjar det hända betydligt närmare oss också. BA tittar tydligen på möjliga förvärv och inte minst AlfaLaval verkar vara ute efter Munters. Förvärvsspekulation kan vara en nog så god anledning till att köpa “bra” bolag. Dåliga bolag bör man nog aldrig köpa oavsett förvärvsmöjligheterna. Jag utesluter personligen fortfarande inte att det i framtiden kommer en större affär där Swedbank är inblandad.

ABB får också köprek av den bättre delen av DI, dvs pappersupplagan. ABB ligger helt rätt i tiden och att aktien stått still så länge gör nog bara köptillfället desto bättre. ABB kommer inte stå och stampa i all evighet. Rätt som det är tar det fart.

Tendensen på börsen, generellt, tycker jag har gått från de otroligt kraftiga svängningar som rådde under finanskrisen, där allt gick våldsamt upp eller ned, till att på sistone vara mer av en segrörlig process nedåt följd av snabba ryck uppåt. Som investerare måste det vara omöjligt att trejda kort i detta klimat. Därför känns det extra bra att vara rejält lång och bara titta på börsen från lite håll.