Gardell skapar i vanlig oreda på börsen. Senast är det sparbanksstiftelserna som lovat att bevaka sina intressen, vilket betyder att man tänker motarbeta Gardell i möjligaste mån. Precis som jag trodde ser Sparbanksstiftelserna den klart fördelaktigare långsiktiga strategin i banken som en fördel, kontra snabba försäljningar av “övervärden” i banken. Personligen håller jag helt med.

Resan i Swedbank har varit extremt tumultartad och emotionell sedan jag först placerade mina pengar i banken. Idag ser dock allt betydligt bättre ut för banken och värderingen har därför också börjat smyga sig uppåt. Jag tillhör de som faktiskt tror att 100-110 kr kan vara möjligt redan nästa år lagom till utdelningsdatum. Att idag kunna köpa en pref-aktie för 87 kr och med “säkerhet” kunna få 4:80 kr i direktavkastning får anses mycket lockande för många investerare. Det slår ju bankräntan med hästlängder om inte annat. För bara några dagar sedan stod preffen i under 82 kr och det finns inget som säger att den inte går ner dit snart igen.

Såvida inget stort och oförutsätt förändrar min inställning till banken har jag lovat mig att aldrig förändra mitt innehav som jag har idag. Med tiden får direktavkastningen se till att portföljen blir diversifierad. Vid 4:80 kr/pref får jag en mycket tillfredsställande utdelning varje år. Betänker man att utdelningen med största sannolikhet kommer att höjas allt eftersom så ser det bara bättre ut. Tar man sedan i beaktande att det kan komma att bli extrautdelningar med tiden så ser den här affären ut att kunna bli det bästa jag någonsin gjort och någonsin kommer att göra på börsen… och allt ihop sker helt automatiskt medan jag knegar vidare på mitt dagjobb.

Sämre kan man ha det !!

Vem sa: “Bara pöbeln och kapitalet ska arbeta”?