Efter ett par dåliga kvartal med höga omstruktureringskostnader och dålig försäljning hade vi ett kvartal med kraftigt förbättrade utsikter. I förra kvartalet grusades förhoppningarna något av ännu en dålig rapport.

Min övertygelse är dock att androidmobilerna går en mycket ljus framtid till mötes och med dem kommer även premiumsegmentet att återvända till Nokia. Dessutom ser Nokia ut att behålla samtliga marknadsandelar på övriga marknader. Faktum är att Nokia ökade sin försäljning ganska kraftigt på nästan alla sina tillväxtmarknader. Men detta var man förstås tvungen att läsa rapporten för att inse.

Den senaste tiden har euron försvagats rejält mot dollarn och detta bör, om något, gynna Nokia ganska rejält. Ett rykte om en kommande vinstvarning i förra veckan gjorde dessutom att Nokia tappade ännu mer mark. De senaste dagarna har aktien däremot återtagit viss förlorad mark och det är svårt att säga vad det beror på.

Personligen tror jag att Nokia har en betydligt ljusare framtid än vad aktiekursen stipulerar. Därför köpte jag också en hel del warranter i bolaget när ryktet om vinstvarning kom. De senaste dagarnas stigning tror jag beror på en kombination av återköpta blankade aktier och bottenfiske. Och bottenfiske är nog det alldeles rätta ordet för denna aktie. Kursen når ideligen nya årslägsta och har inte stått såhär lågt sedan 1998.

Jag som tror på ytterligare ökning av försäljningen av budgetmodeller på tillväxtmarknaderna, samt ett visst återtagande av premiumsegmentet på lite sikt, tror också att bolaget kommer att repa sig snabbare än vad marknaden verkar förvänta sig. Därför tycker jag det kan vara köpläge i Nokia på dessa nivåer.

Personligen har jag inte mer pengar att stoppa in, därför fick det bli köp i warranter. De warranter jag har heter NOK 0K 85 SHB.