Tittade lite på förhandeln i New York. BP står 5% upp (34,39$) klockan 15:06. Brittiska regeringen har varit ute och försvarat BP:s värde och det ekonomiska tillskott företaget ger Storbritannien och USA. Samtidigt har Wall Street Journal i USA som toppnyhet en intervju med BP:s VD där VD:n överväger att ta bort, skära ner utdelningen för 2:a kvartalet, eller ge ut skuldebrev! till aktieägarna på utdelningssumman. Utdelningen kommer att offentliggöras den 27:e Juli.

Trots hotet att utdelningen försvinner så stiger alltså aktien. Det finns ungefär lika många köpare som säljare och de är också fler framförallt på köpsidan än vad det var inför öppningen igår samma tid.

Det verkar som om aktien är på väg att repa mod och kanske det värsta är över. När en regering ger sig in och försvarar BP så kan det mycket väl stärka kursen. Hittils har det mest varit Obama som uttalat sig mot företaget. BP:s VD skall till politikerna i USA den 17:e Juni och om det mötet går bra så kan det mycket väl ge aktien en skjuts uppåt.