Just nu ser det mesta ganska nattsvart ut. Svenska börsen har rasat 10% inom loppet av några dagar, Swedbank har gått från 84 kr till 71, USA rasar ikväll och ser ut att landa på mer än -3%, VIX-index steg hela 12 punkter från 25 till 37 (30 markerar en potentiell börskrasch).

På något sätt kan man tro att historien ska upprepas. Men trots att allt i skrivande stund ser ganska nattsvart ut har jag svårt att tänka mig att det ska bli fullt så illa som det just nu verkar.

Många är de som tvivlar på börsuppgången, men i mina ögon har den i mångt och mycket varit väl motiverad. Många bolag har gjort stora vinster som motiverar de höga kurserna etc etc.

För de som fortfarande vill köpa fler aktier är en krasch självklart ett gyllene tillfälle att köpa fler aktier. Själv hade jag gärna varit utan nya krascher eftersom jag inte har tänkt att investera mer pengar på länge. Eller bättre uttryckt, jag har redan investerat de pengar jag har. Det som återstår vore att belåna sina aktier, och det är inte ett alternativ i dagsläget.

Så för min del blir det till att sitta och titta på, avvakta och hoppas att även den här soppan reder upp sig snart. För reda upp sig kommer det att göra, det gör det alltid. Min största farhåga är ändå att det hela är en självuppfyllande profetia som blir svår att ta sig ur.

Det värsta som kan hända nu vore en ny återgång till det stadium vi var i, och var ska då pengarna till nya stimulanspaket komma ifrån? Nej, jag tror att värdlens makthavare får lite eld i baken av detta och att man kommer att jobba fram någon form av plan inom kort. Det är åtminstone vad jag hoppas på.