Det ryktas nu om att det var en person som tryckte på fel knapp, vilket i sin tur orsakade de enorma utförsäljningarna på USA-börsen. Någon lär ha tryckt “b” för “billion” istället för “m” som i “million”. Undrar om han har kvar jobbet imorrn?

Det stora raset är förstås också förklaringen till att VIX steg så enormt kraftigt.

Nu när allt har lugnat ner sig känns det lite bättre. Även om börserna går ned även i morgon så känns det åtminstone lite mer kontrollerat. Ett tag trodde jag att Swedbank skulle öppna på 60 kr jämnt.

Nåväl, det gäller att skaka fram mer pengar nu. Något säger mig att vi snart får ett ypperligt fint köpläge igen. Den här gången ska jag inte gå in för tidigt, utan vänta ut raset så länge jag bara kan. Det är ju lättare eftersom jag redan har en stor summa som ligger och snurrar i systemet redan och vet att jag är med på tåget upp när helst det behagar gå. Den stora frågan är väl hur jag ska få fram mer pengar när och om det där gyllene tillfället dyker upp igen. Synd att skatten ska betalas snart, annars hade jag haft lite likvider att använda.

Ju mer jag tänker på det så är jag förvissad om att vi inte kommer att se samma låga kurser som sist. Nu gäller det istället att gå in på en nivå som är riktigt, riktigt, bra.

Oavsett vad som händer i morgon lär det bli fart på EU-topparna till mötet i helgen. Något säger mig att man kommer att jobba lite extra hårt nu och inte bara klappa sig själva för brösten och skryta över hur bra man varit som undvikit en enorm katastrof tidigare.

Snart kan vi åter blicka framåt igen. Efter regn kommer solsken…