Ni som läser bloggen ofta vet att jag sålde halva mitt innehav i Lundin Mining vid 37:50 kr och sedan resten på 39:50. Aktien fortsatte därefter upp till 41:50 och jag var lite besviken. Men nu inser jag att chansningen gick hem (det var en ren chansning och en kortsiktig sak jag inte pysslar med ofta). Jag valde nämligen att minska innehavet då aktien rusade, tokrusade, på i princip inga nyheter som helst. Snarare hade bolaget flaggat för ett dåligt första kvartal på grund av både strejker och översvämningar etc. Med tanke på att handeln på börsen är väldigt kortsiktigt kände jag bara för att ställa mig lite likvid. Nåja, likvid blev jag ju inte eftersom pengar bränner hål i mina fickor. Istället har de fått ligga i Vostok Nafta som inte har rört på sig nämnvärt, inte ens som följd av senaste substansvärdeshöjningen. Istället har aktien snarare sjunkit en krona.

Nu är i alla fall LUMI nere på dryga 34 kr samtidigt som Vostok Naftas substansvärde har stigit med ytterligare 1.50 kr. Gruvbolag tog stryk i asien inatt och kanske är det läge att snart hoppa på tåget där för samma pengar som innan. Men då vill jag gärna se några procent i vinst på Vostok Nafta först.

En annan förändring jag kommer att göra är att jag kommer att välja Boliden denna gång. Jag är smått skeptisk till ledningen i Lundin Mining, även om potentialen kanske är något större där på kort sikt. Med tanke på att jag redan har investerat mycket i ett annat Lundin-bolag (Vostok Nafta) kommer jag föredra Boliden’s stabila ledning. Jag har tidigare skrivit om vikten av att ha förtroende för ett bolags ledning, och jag tycker nog att Lundin Mining spelar en division under Boliden i detta fall. Efter flertalet rapporter som aldrig tycks nå ändra fram väljer jag bara att byta bolag. I mina ögon är det ingen större skillnad på de framtida förväntningarna på något av bolagen, och då kanske man lika gärna kan välja det som ger lite direktavkastning :o)