Jag spenderar stor del av min tid på nätet med att läsa ekonominyheter, analyser, forumsidor och inte minst även bloggar. Tyvärr är antalet bra bloggar extremt begränsat. Antingen blir de för irrellevanta eller så fullproppade med inlägg, som min egen, att många säkert tycker att det är nästan jobbigt att hålla koll på dem. Jag har många gånger funderat på hur jag skall göra med detta, men kommit fram till att det ju trots allt är min blogg där syftet är att skriva ner just mina tankar om finansvärlden och börsen. Ibland blir det på ren impuls och ibland kommer mycket detaljerad information. Det mesta som rör mina innehav brukar jag lägga lite mer tid på, i synnerhet analyserna av Swedbank.

Nåväl, den stora bloggsfären bjuder som sagt inte på många bra bloggar och de jag själv följer är verkligen inte många. Men de är av desto högre kvalitet istället. Bland annat tycker jag att Lou Mannheim som driver “Fundamentalanalysbloggen” lyckas konkretisera många småsparares dilemman i sina inlägg. Lou preciserar i princip vilka misstag, och bra saker, som småsparare ofta gör och leder på så vis den intresserade läsaren framåt i sin iver att bli en bättre investerare.

Nyligen har jag även upptäckt “Finanstankar“. En blogg som till stor del lär ut hur och varför finansvärlden ser ut som den gör, vad som styr den och hur man som investerare kan försöka tolka finansmarknadens signaler. Även här kan den intresserade också lära sig en hel del om vilka aspekter man bör ta hänsyn till för att maximera värdet på sin investering.

Gemensamt för de båda bloggarna är att de på ett mycket lättförståeligt sätt får allt från rena amatörer till mer avancerade investerare att förstå vad det är som kan göra oss alla till bra investerare och hur vi bör tänka och resonera när vi tror oss ha hittat bra placeringar. Inte otippat tycks de båda ha samma förebilder i finansvärlden, t.ex. Warren Buffet för, att nämna ett exempel.

Utöver ovan tycks vi alla tre dela synen på att Swedbank och HM är mycket bra placeringar i dagsläget!