Någon som inte vet var Island ligger idag? Förmodligen inte. Det ryktas om att det är alla pengar som försvann under finanskrisen som nu går upp i rök i Island. Island kanske hämnas på resten av världen nu? Oavsett ska det bli oerhört intrssant att följa utvecklingen av denna historia och se hur världen anpassar sig. Jag skulle rent av tycka det vore rätt intressant om vulkanen sprutade aska i upp till ett år. Vad skulle hända med samhället? Det förutsätter förstås att askan inte medför så stora problem att människor och djur blir sjuka etc.

Nu skrivs det om att SAS förlorar ca 160 miljoner per dag som flyget ställs in. Med 6 miljarder friska pistoler från senaste NE bör pengarna således räcka i 38 dagar. Lägger man därtill att verksamheten redan gör enorma förluster för varje kvartal som går så räcker pengarna kanske bara några dagar. Snacka om läge att blanka en aktie. Detta skulle man gjort redan igår då aktien föll över 7%. Idag är den ner ytterligare 2.5% och det lär inte bli bättre för varje dag som går.

Det skrivs även om att askan hotar förstöra skördar. Blir det så har vi stora problem eftersom det då ligger nära till hands att tro att även människor och djur kommer att bli drabbade på ett eller annat sätt. Men allt annat lika så bör spannmålspriserna drabbas kraftigt. I synnerhet lär länder som Brasilien, som ännu ligger en bra bit bort från vulkanområdet, gynnas extra mycket. Kanske även BEF kan få bra betalt för de lager de redan lagt undan? Vad vet jag? Men så länge varken människor eller djur kommer till skada ska det bli väldigt intressant att se hur världen klarar av denna kris.