Allt som oftast händer det att bolag som ser att de kommer att slå förväntningarna på den positiva sidan gör en omvänd vinstvarning och dessutom släpper nyheten i god tid före utsatt rapportdatum. Vad tycker man om detta?

Jag tycker det är superbra. Dels för att det gynnar de mer långsiktiga aktieägarna och dels för att det skapar ett osäkerhetsmoment kring kortsiktiga placeringar på börsen. På det stora hela tycker jag inte om de kortsiktiga investeringarna även om jag kan se nöjet i snabba cash. Samtidigt förlorar man då själva känslan av att kliva in som delägare i ett företag, vilket ju är precis vad man gör när man köper en aktie. De korta investeringarna ökar förstås likviditeten på marknaden men skapar samtidigt enorm volatilitet som inte är lika kul att leva med såvida man inte kommer ur något innehav på toppen.

Men men, tummen upp för bolag som släpper goda nyheter i förtid och tar marknaden på sängen. Två tummar upp för de som gör det medan börsen är stängd och därmed också ger alla småsparare chansen att vara med och avgöra om man vill köpa in sig eller inte på samma villkor som de stora drakarna.