Igår höll Aktiespararen en aktie- och fond-kväll i Jönköping. Bland alla bolag som var närvarande fanns bland andra Vostok Nafta.

Jag såg hela kvarten som sändes från VNILs presentation i Jönköping. Det var rätt intressant att höra på då IR-ansvariga personen också var en god och påläst talare.

I princip radades gammal skåpmat upp. Det verkar som om även ledningen i VNIL tror på extrem tillväxt, men först när oljepriset har fått bra fäste igen. Precis som detta forum har insett handlar allt om att intäkterna för den ryska staten ska bli stabila så att samhällshjulen kan börja snurra igen.

Det poängterades många gånger hur viktigt oljepriset är för VNILs framtida utveckling. Tron på fortsatt högt oljepris, och ännu högre än tidigare topp, är det som gör att VNIL ser ryssland som en otroligt spännande marknad i och med de intäkter till landet som detta kan medföra.

Man sade några ord om BEF, Rusforest och Tinkoff Credit Systems.

Sen sa man även en del kring VNIL”s investeringsfilosofi som jag tyckte var intressant. Bland annat att man ville komma åt investeringar som aktieägarna i VNIL själva inte kunde göra. Därav föll också många av de stora oljebolagen bort. 300% avkastning på 2 år upprepades också.

Man tyckte också att aktien borde handlas till premium snarare än rabatt, dels därför att finanskrisen slagit extra hårt mot Ryssland, dels för att framtidsutsikterna är så bra och dels för att Ryssland generellt handlas med mycket stor rabatt jämfört med nästan alla andra länder i världen.

Nu missade jag säkert en hel del, men det var i alla fall lite av vad som sas. Mna kan säker tse det hela på aktiespararnas hemsida i efterhand också.