I min yra av Swedbankhausse som knappt känner några gränser vill jag trots det faktum att jag är väl medveten om att börsen är full av aktier som kommer att prestera långt bättre än Swedbank de kommande 5 åren lyfta fram ett klassiskt blogg-inlägg som jag från tid till annan läser om. Inte för att jag nödvändigtvis tror på vartenda ord som står i inlägget, utan för att det påminner mig om den tid då Swedbank just hade börjat kravla upp ur dyn. Hänföraren som så villigt motiverade styrkorna var en för mig ny stjärna på den annars så mörka natthimlen, “Kung Wolf”, “Wonder Wolf” eller “Fadersfiguren”, om ni så vill. Jag varken skrev det, sa det eller gör anspråk på det. Jag upplyser bara!

Här har ni klippet!

Det hjälper förstås de nostalgiska hjärtat att tänka på hur varje dag under denna tid präglades av oro för att Lettland skulle devalvera eller att Wonder Wolf skulle påstå att banken var i behov av ytterligare kapitalinjektioner. I juli 2009 hade vi ingen aning om att det skulle komma en ytterligare nyemission.

Det skall också tilläggas att Swedbanks kurs i nästan 100% av fallen där Kung Wolf uttalat sig i media har fått en skjuts uppåt. Detta till trots att mannen i princip aldrig knystat ett ljud om framtiden och definitivt aldrig målat upp framtiden som speciellt ljus. Det är först på slutet som Kung Wolf har börjat prata om att överraska marknaden positivt i resultaträkningen. Något säger mig att han inte skulle gjort det om det inte vore för att ledningen känner sig väldigt säkra på att kunna leverera ett något bättre resultat än marknaden förväntar sig. Just nu ligger analytikernas förväntningar på dryga 100 miljoner kronor i positivt resultat för helåret 2010. Vi får väl se vad som händer med kursen nästa gång Kung Wolf öppnar munnen, vilket lär ske vid bolagsrapporten den 27:e april.