Möjligen har jag gjort något väldigt dumt, men jag sålde av mina Lundin Mining. Kursen har bokstavligen rusat de senaste dagarna och jag har lite svårt att se de exakta skälen. Jag tror snarare att en dålig dag på börsen kan utlösa en hel del vinsthemtagningar och då skulle kursen kunna sätta sig en aning. Men detta är förstås extrema spekulationer och jag får genast för mig att jag gjort något dumt som inte står fast vid principen att vara långsiktig och sitta still. Men ibland verkar saker nästan lite för bra för att vara sant!

Istället har jag investerat pengarna i ännu fler Vostok Nafta aktier. Vostok Nafta har stått och stampat väldigt länge nu. Omsättningen har helt gått ur aktien vilket jag i första hand tolkar som att ingen vill sälja på dessa nivåer. Förmodligen presenteras ett nytt substansvärde den 6:e april och då hoppas jag att kursen stiger rejält.

Sedan förra rapporten har dollarn stärkts något, Black Earth Farming har gått lite bättre, moskvabörsen står på årshögsta och dessutom har oljepriset stigit ytterligare vilket säkert har ökat riskaptiten i Ryssland ytterligare. Vem vet, just nu känns det helt rätt i alla fall.