Ni som läst bloggen en längre tid vet nog redan att jag tänker föreslå ABB, Nokia och Volvo som starka köpkandidater för den långsiktige. Det känns som om hjulen börjar rulla för alla dessa bolag och framtiden är nog rätt ljus, som det ser ut.

När jag senast köprekade ABB stod aktien i ca 132 kr har jag för mig, idag står den i 151. Volvo har jag alltid hävdat är köpvärd på låga 60, står idag i 70 (men var förvisso nere och vände på 60 ganska nyligen) och Nokia har jag också tjatat en hel del om, står nu i 106 kr.

Självklart kan det ta emot att investera i aktier som redan rört på sig relativt mycket, det har jag full förståelse för. Samtidigt ska man nog inte blunda för att aktier rör sig av en viss anledning, och den anledningen har ingen psykologisk anknytning. Om det är till någon tröst så har samtliga av de tre ovan nämnda aktier inte alls rört sig på ganska länge, så även om de rört lite på sig på sistone kanske även de som har psykologiska besvär med att köpa aktierna kan tänka sig att kliva på tåget ändå?

Glöm inte heller bort Sandvik, ett kanonbolag !!