Som fullt normalt är går det ibland upp och ibland ner. Idag går det svagt ner men samtidigt känns det mest som en förväntad rekyl. Som det verkar står börserna och stampar och väntar på att få lite vägledning från USA. Det många frågar sig nu är om även USA skall orka gå igenom det tidigare taket och fortsätta klättra. Oavsett om man läser en hel del negativa nyheter så fortsätter den stora makrobilden att förbättras. Detta gäller både i USA och i Sverige. Inte minst också för våra baltiska grannländer. Till och med Lettland rapporterar vissa ljusningar och har även skruvat upp sin BNP-prognos. Jag tror att det mesta kommer att fortsätta stiga på börsen och för varje dag som går är vi ett steg närmare nästa högkonjunktur.

Jag vidhåller att det är allt för svårt att tajma upp och nedgångar och den försiktige gör nog allra bäst i att bara sitta still i båten. Självklart gäller det att satsa på rätt aktier. Allt kommer inte att gå bra längre.

Högst glädjande har både Volvo och Nokia gjort några förtjänta kliv uppåt. Jag räknar med att trenden för Volvo lär förbättras i takt med att USA vänder och att försäljningen därifrån får genomslag på allvar. Kursen har långt kvar till sitt ATH men kommer nog att nå dit igen med lite tid. Även Nokia handlas upp. Jag tror personligen att förra rapporten var vändpunkten och att det nu börjar spekuleras i en ytterligare bra rapport. Kan Nokia visa att trenden om en vändning håller även in i Q1 kan nog aktiekursen ta rätt bra fart.

I båda ovan fall har jag tjänat bra med pengar på båda mina warranter i Nokia och Volvo. Båda har stigit med lite över 40% sedan jag köpte dem och jag planerar att behålla dem även fortsättningsvis, åtminstone över en kvartalsrapport till. Mina UBS-warranter med Nokia som underliggande aktie kommer jag däremot att försöka göra mig av med lite pö om pö, mest för att det är en otroligt illikvid warrant som är nästintill omöjligt att göra sig av med på kort tid. Detta beror förstås på UBS som inte är speciellt schyssta när de tar flera timmar på sig att lägga upp nya köp/sälj och dessutom bara gör det med maximalt 100.000 warranter i stöten. Eftersom warranten var nere i endast 1 öre finns det säkert en hel del köpare som vill göra sig av med warranten om den tar fart.