Jag har nu tagit ytterligare ett bet på att rapporterna i Q1 och Q2/Q3 kommer att visa förbättring för flera av bolagen, inte minst Nokia och Volvo.

I Nokia har jag köpt fler warranter. Tycker mig se att marknaden nu börjar reagera positivt på Q4-rapporten för Nokia. Om jag får rätt i min teori så har Nokia passat på att städa i organisationen och gjort de anpassningar som behövdes under 2009 och att man nu kan visa några positiva kvartal. Att kursen ska stå i 120 kr inom kort tror jag är högst rimligt. Denna gång köpte jag dock inte skitbanken UBS’ taskiga warranter med enorma spreadar och sällsynt dålig likviditet (imorse låg mina UBS-warranter på köp 1 öre, sälj 7 öre, snacka om marginaler). Istället köpte jag SHB’s warrant med lösenpris 120 kr i juli vilken har lösendatum 17:e juli, dvs en vecka innan Q2-rapporten. Jag tror att Q1 kan bli en katalysator och förhoppningsvis kan jag sälja warranten någon gång efter Q1-rapporten.

I fallet med Volvo tror jag att en uppvärdering är på gång. Kursen har legat som en död fisk mellan 60-70 kr och 80 kr bör inte vara långt borta med lite mer positiva nyheter. Dessa kan dock dröja varför jag valt att ha lite längre löptid på den warranten. Lösen ligger på 80 kr med slutdatum den 26:e november. Fram tills dess hinner alltså Volvo presentera även  Q3-rapporten  (22:a oktober) och förhoppningsvis har man sett bättre signaler på vändningar då. Framförallt är det viktigt att nordamerkamarknaden vänder för Volvo om kursen ska ta riktig fart. Att Kina går som tåget och att Ryssland är på gång verkar inte marknaden ta fasta på, ännu.