Det börjar lukta illa på Deutsche Bank. Kanske är det soporna på analysavdelningen som börjar stinka. DBL som länge hade riktkursen 19 kr på Swedbank och sedan ökade till 25 kr har i flera månaders tid trejdat friskt i Swebdank. Trots att de haft, och vid flertalet tillfällen upprepat, sin säljrek har de köpt stora volymer. Senaste riktkursen från anal-ytikerna på DBL låg på ca 55 kr och kom för inte alls länge sedan. Då upprepade man “Sälj” med feta bokstäver. Idag kommer de med en ny rek. Nu är det tydligen “Köp” som gäller med ny riktkurs på 77 kr. Man höjer således sin senaste riktkurs med över 38%. Är det inte lite lustigt? Nästan skrattretande. Om det inte vore för stanken skulle jag inte kunna låta bli att skratta riktigt högljutt.

——————————————————————————————————————————————————————–

SWEDBANK: DEUTSCHE BANK HÖJER TILL KÖP (SÄLJ) (NY) 

 

STOCKHOLM (Direkt) Deutsche Bank höjer rekommendationen för Swedbank till köp från tidigare sälj. Riktkursen höjs till 77 kronor från tidigare 56 kronor.

Det framgår av en analys daterad den 1 mars.

Även om Deutsche Bank ännu inte tror att Swedbanks räntenetto har bottnat och att det finns risker med nya regelverk konstaterar banken att det varit stadigt sjunkande styrräntor i Baltikum och att fastighetsmarknaden där ser ut att ha bottnat. Deutsche Bank bedömer också att Estland kommer att införa euron i januari 2011.

Deutsche Bank väntar sig att investerare kommer tillbaka till Baltikum och bör därmed samtidigt omvärdera Swedbank som utöver detta väntas vända tillbaka till vinst under första kvartalet 2010.

Enligt analysen har Deutsche Bank höjt sitt estimat för vinst per aktie från en förlust om 1:80 kronor till en vinst om 1:00 kronor för 2010 och höjt prognosen med 43 procent för 2011. Ett justerat bokvärde (TBV) på 1,0 för 2011 bedömer Deutsche Bank ska ge stöd till aktien.

A-aktien stängde på 69:55 kronor på måndagen.
Jonas Aronsson +46 8 5191 7914
Nyhetsbyrån Direkt