Oavsett om ni spekar på upp- eller nedgång är det rapport för LUMI idag. Tror rapporten kommer 15:30. Det brukar röra sig rätt friskt åt båda håll så vill man chansa på något kan det vara en kul trade att ta idag för den som gillar nervdaller. Analytikerna tycker jag ligger högt i sina förväntningar och ni vet ju vad det kan leda till för reaktioner initialt som sedan vänder tvärt… Kan som sagt vara värt att hålla ögonen på för den som är av hög risk och kort i sina possar. Struta med wurrar????

Själv är jag lång sedan länge och hoppas bara på idel goda nyheter…. och kurser på 34-35 kr redan vid stängning imorrn. Min gissning är att ett resultat på 45 miljoner USD före skatt med positiv guidning om Tenke skulle räcka för att uppnå detta. Anal-ytikernas förväntningar ligger dock på 65 miljoner USD före skatt… Sist var rapporten “sämre än väntat” och vände tvärt ned, tills marknaden visade vad den tyckte om resultatet och drog upp aktien igen. Inte omöjligt att samma scenario upprepas imorgon.

Det som talar för LUMI är att metallpriserna hållt sig på en jämn hög nivå samtidigt som dollarn varit svagare detta kvartal. Dessutom har det redan sipprat lite halvgoda rykten om Tenke i media som kan vara en försmak om en rapportkaramell. Men men… den som lever får se. Detta är bara ett tips för de som gillar hög risk. Att speka på rapport kan som bekant sluta i stor förlust. Precis som min egen warrantposition i Nokia gjorde för över tre månader sedan.