Så som jag tjatat om denna aktie är det synnerligen roligt att den äntligen visar form. Bolaget går från klarhet till klarhet och det är inte minst mobilförsäljningen som tar fart igen. Den mycket viktiga mobilförsäljningen för Nokia. Dest mesta får mig nu att tro att Nokia, liksom många andra bolag, utnyttjat lågkonjunkturen till att rensa sitt eget skrivbord och göra de omstruktureringar som behövdes.

Det vi ser idag, en kursrusning på upp emot 13%, tror jag bara är startskottet för vad som komma skall. Nokia kommer att tuffa vidare och säkerligen visa samma form som t.ex. Elux kursutveckling. Jämför de två kursutvecklingarna om 6 månader och vi skall se.

Nu när marknaden fått en tydlig indikation på hur företaget mår tror jag att investerarna står på kö. De stora fonderna som ännu inte vågat köpa på sig kommer att öka sina innehav vad det lider och det är nog ingen avlägsen tanke att kursen ska traska vidare uppåt under lång tid framöver.

För någon vecka sedan skrev jag att det nu var dags att gå in i Nokia för de som ännu inte gjort det, och även om kursen rusat under dagen så finns det all anledning att plocka in Nokia i portföljen.