Tom 3:e kvartalet uppgick dessa rörliga ersättningar till över 400 miljoner. För helåret kan man tro att den siffran landar på ca 600 miljoner, dvs mer än en halv miljard, pengar som går rätt in i balansräkningen.

Jag tycker det känns otroligt bra att Swedbank visar att de lyssnar och tar till sig av kritiken, men framförallt, att de visar att de är en bank som VILL förändra sig. Som aktieägare tycker jag styrelsen visar gott mod och prov på nytänkande. Dessutom tror jag detta kan sätta press på andra att följa efter, alternativt ge andra styrelser modet att gå samma väg. Det är uppenbart att Swedbank på detta sätt kommer att generera klart bättre PR än Börje Ekholm som i det närmaste anser att styrelsearvodena borde höjas. Snacka om helt känselsprötslös person. Att Investor har råd att tolerera sådana uttalanden i det klimat som råder säger en hel del om ledningens ambitioner och mål med bolaget.

Personligen hoppas jag att Swedbank lyfts fram rejält i pressen och att de får lite positiva rubriker som jag minst sagt tycker de är värda efter det förändringsarbete som banken geomför. Michael Wolf är definitivt den stjärna som går mot strömmen och snarare lyser starkare och starkare för varje kvartal.

Bra jobbat Swedbank, och Wolf !!