Tags

,

Trots mindre dippar här och var råder det ingen tvekan om vart kopparpriset håller på att ta vägen. Det känns som om det ska mycket till innan priset går under 7000 dollar/ton och det är inte långt kvar till ATH. Däremot verkar inte råvaruaktierna ha hängt med på samma sätt, även om både Boliden och Lundin Mining har gått extremt bra från sina bottennivåer, nivåer som man ska komma ihåg var smått orealistiska, även om krisen förvärrats ännu mer.

För mig känns det så självklart att metallpriserna kommer att fortsätta utvecklas positivt genom hela kommande högkonjunktur och även om man inte varit med på något av dessa tåg som gått så tror inte jag att det är för sent på något sätt. Både Boliden och Lundin Mining har genomgått vissa förändringar sedan förra toppen. Gemensamt är dock att de båda har möjligheter att markant öka sin produktion av koppar. Boliden genom Aitik-gruvan och Lundin Mining genom Tenke. Mitt tips för den som har en måttlig placeringshorisont är att gå in i dessa bolag vid tillfälle och sitta på aktierna en längre tid. Det kommer att löna sig.

Det värsta man kan göra är att stirra sig blind på graferna över kursutvecklingen hittills och tro att man dels är nära toppen och dels sätta förra toppen som en referens. För båda dessa bolag kommer kursutvecklingen med allra största sannolikhet att gå långt förbi tidigare toppar i takt med att både produktion och konsumption ökar.