Jag tillhör dem som kan fascineras av små enkla saker som ett företags slogan. Jag tror inte att en klatchig slogan har speciellt stor betydelse för stora bolag som redan är välkända i branschen, men däremot väldigt viktigt för små och nyetablerade bolag. Genom åren har jag sett många slogans som kännts väldigt fyndiga och genomtänkta, likväl som jag sett massor som man bara inte förstår. I helgen såg jag dock en som jag verkligen gillar. Av skylten att dömma får man direkt ett intryck av vad det hela går ut på:

KNODD när livet leker

Den uppenbara tolkningen är ju att butiken heter KNODD och att man ska gå dit och handla saker till de små liven som leker, och att det alltså rör sig om en leksaksaffär för små barn. Samtidigt kan man ju få en association till att en “knodd” är något man själv skaffar/önskar sig när livet är som bäst och blir då en något djupare tanke.

Grädden på moset är att butiken har en hel del orginella, genomtänkta och välgjorda leksaker som faktiskt förhöjer intrycket avsevärt. Dessutom är den inte nämnvärt dyr vilket är ytterligare en faktor som tilltalar.

Minns ni “Kan nån så kan Canon”? Jag gillar även “Nokia, connecting people”.

Tänk så mycket små saker som fastnar i minnet till synes utan större anledning. Har ni fler bra exempel på slogans ni minns? Posta gärna dem till mig i en kommentar.