God fortsättning på både det nya året och det nya börsåret. Självfallet ska man som investerare inte ha ett kalenderårsperspektiv som sträcker sig från 1 januari till 31 december, utan något mer flexibelt än så. Samtidigt är det förstås svårt att låta bli att hålla koll på start och slut vid dessa datum då det är många andra jämförelser som startar/slutar då.

Klart är i alla fall att den som sålde ut sin KF innan nyåret tog en stor chansning som knappast kan ha räknats hem, självklart beroende på vilka aktier man haft, men på det stora hela har börsen stigit mer efter 30 minuters handel än vad den föll under sista handelsdagen förra året. Var man dessutom stor Swedbankägare som sålt ut sitt innehav för att idag köpa tillbaka så har man gjort en rejäl miss. Aktien har stigit med över 5% de senaste två dagarna.

Min tro är att börsen fortsätter upp detta år, minst 20% till tror jag vi får se. Aktier som Swedbank, som i grunden är extremt stabila kassakossor, kommer att gå från klarhet till klarhet och det är nog många fondförvaltare som vill ta in aktien i portföljen inför det stundande året. Därmed tror jag vi kan ha ett par rejält fina veckor framför oss i aktien. Många bolag kommer ge en utdelning långt högre än någon bankränta vilket också kommer hjälpa att driva börsen uppåt i det närmaste. En eller ett par veckors uppgång (totalt sett) tror jag vi har att se fram emot. Att börsen någon gång hamnar på minus för året kan förstås inte uteslutas.

Det är ruskigt kul att det är så många som börjat läsa denna blogg. Det verkar nästan som om ordet spridit sig och att det är väldigt många som fått upp ögonen för den. Min plan är att fortsätta skriva om börsen och framförallt mina tre stora innehav i med en högst personlig touch med minst lika personliga åsikter och funderingar. Jag tänker fortsätta låta den vara reklamfri, allt för att läsare ska uppskatta innehållet. Detta år kommer jag kunna lämna mer korrekta jämförelser mellan min portfölj och index då jag via Avanza direkt kan ta ut grafer från årsskiftet, vilket jag inte kunde tidigare då jag bytte från depå till KF i april.

Därmed vill jag tacka alla mina läsare och önska er alla en god fortsättning och ett gott nytt börsår !!!