Som man kunde gissa blev drömmen om ett fredagsrejs en besvikelse. Dock fick jag rätt i att SxP positionerade sig riktigt nära den viktiga 1110-nivån och nu ligger optimalt till för att äntligen orka bryta igenom motståndet och stänga däröver. Börserna har blivit enormt mycket mindre volatila och det lär inte vara med överljudsfart som gränserna bryts framöver.

Vidare har jag noterat att OMX inte hängt med USA den senaste tiden. Detta säger mig två saker: Antingen håller USA på att komma ikapp många andra börser som rusat både tidigare och högre, tex OMX, eller så vågar inte OMX skjuta fart ännu då det skulle innebära nya årshögsta (ÅH) för OMX utan att USA noterar detsamma.

Om däremot USA banar vägen med nytt ÅH kanske OMX får det bränsle den behöver för att själva orka bryta ny mark.

Men vad händer om SXP ännu en gång viker sig? Förmodligen inte så mycket. Börsen är inne i en sidledes rörelse oh några dagar till förändrar kanske inte så mycket. Dock är min gissning att nästa gång vi bryter ny mark så gör vi det med ett litet ryck uppåt ett par dagar för att sedan åter sega sidledes, alternativt svagt nedåt, en längre tid.