Med risk för att få helt fel och därefter bli klassad som nolla sticker jag ut hakan och säger att chanserna för ett rally ökat.

SnP lyckades åter inte stänga över 1110, men stängde heller inte långt under trots att ett tag legat lite sämre till. Den långa raden av tighta handelsdagar är bra då volatiliteten minskar, samtidigt tyder det på att vi ska åt något håll.

BoA betalar tillbaka TARP-pengar vilket visar att man har koll på sina finanser. Beige Book visade att det är återhämtning på G även om det går långsamt.

Gruvor och metaller fortsätter att stiga kraftigt i USA och lär smitta av sig här.

Asien har rally. Nikkei upp nästan 4%. Härligt! Det kunde dem behöva där borta.

HM, Ericsson, Volvo och Telia har inte levererat på sistone, men kan alla dessa stiga lite mer än en procent samtidigt skulle ÅH för börsen tas i ett nafs, allt annat lika. Lägg därtill några procent på en pressad banksektor i hela Europa och ni har en förklaring på hur vi skulle kunna forcera nästa motstånd.

Swedbank har stigit kraftigt på sistone trots att bank har backat i Europa. Det hör knappast till vanligheten. Jag tror det är drivet av blankare som köper tillbaka då de är rädda för att det snart ska komma ett bankrally från den pressade sektorn. Dessutom
viktar kanske många om till mer riskfyllda tillgångar nu.

Jag avslutar med ordet “hoppas”. Jag hoppas och tror att vi idag får ett litet lyft på börsen och att julrallyt som tar oss över 50% återhämtning detta år startar vääääldigt snart. Jag är i alla fall glad att jag har de tre stora posterna jag har och att jag är all-in i aktier.

Lycka till där ute!