Dubaikrisen verkar vara avblåst, åtminstone för alla utom Dubai själva. Där måste Centralbanken gå in och stötta bankerna eftersom deras trovärdighet rasat i botten. Dubaibörsen rasade medan övriga världen hade glädjefnatt och återtog stora delar av det senaste fallet. Vi har dock en bra bit kvar nu till årshögsta på börsen, vilkte borgar för mer kortsiktig uppgång.

Boliden har gjort en djupdykning ner till 84 kr men verkar nu ha återhämtat sig. Detta måste ha varit ett bra tillfälle för de som ville komma in och som låg likvida. Allt började på nyheten om skadestånd som sedan länge varit känd och dessutom “accepterad” av Boliden. Raset accellererades sedan med hjälp av Dubai. Anmärkningsvärt är dock att LUMI hållt sig ganska stark mellan 30-31 kr, endast någon krona från årshögsta. Investerare vågar kanske inte kliva ur LUMI då det kan tänkas komma väldigt värdefull information angående Tenke vilken dags om helst. Det är förstås bra för många av oss om volatila LUMI kan få lite fäste kring 30-nivån.

Även VNIL visade sig ha ett ganska starkt stöd kring tidigare nivåer kring 27-28 kr. Lägst tror jag var ca 26:90 vilket förstås måste varit ett fynd. Låg likviditet och nervösa småsparare i en allt för liten free-float-båt gör förstås att spreaden mellan lägsta och högsta för VNIl kan variera enormt. Den tåliga gör alltid rätt i att lägga en chans-order ett par kronor lägre än dagskurs: Rätt som det är trillar den in, dock oftast relativt små volymer. Den riktigt tålmodige lägger en stor köporder långt ner eller långt upp i detta bolag då det allt som oftast finns det med större innehav som ser en chans att få kliva helt in eller ur tack vare en synlig storpost i orderdjupet.

För övrigt kommer Malka Oil med rapport idag. Jag sålde mina i fredags till en liten förlust på 21 öre. Jag vågar inte sitta kvar eftersom det inte sagts ett knyst från ledningshåll. Dock finns ju potentialen i och med att Malka är i en tyst period medan Alliance inte “kunde” kommentera eventuella bud/uppköp av Malka Oil. Det finns således många skäl till varför Malka-ägare skulle kunna bli glatt överraskade idag. Blir det ingen affär idag ser vi nog både 18 och 17 öre rätt snabbt, kanske även 16 eller 15 om det blir riktigt trångt i dörren. Här ska man kanske lägga en liten pyramid nedåt i orderdjupet. Gör man det tidigt hamnar man också långt fram i kön, för på 15-16 kommer det finnas köpare, alla gånger.

Den här veckan ska jag även ta mig en titt på Elanders och RNB igen. Båda bolagen har jag klivit ur, men eftersom konjunkturen snart vänder, på riktigt, är det dags att se över sina positioner på dessa bolag som ännu inte fått sina stora lyft.

Avslutningsvis viskas det om samgående mellan Scania och MAN, är någon förvånad? Jag glädjer mig även åt de höjda rekommendationerna för Volvo. Det visar att sencykliska bolag är på frammarsch och att allt fler prisar in en definitiv vändning i ekonomin. Allt under 80 kr är prisvärt för Volvo, och det är det även om inte kursen når 150 kr igen. Bolaget delar ut gott om pengar och har en bra bit kvar av sin klättring. Minst 50% kvar på ett par års sikt.