Efter debaclet med BEF, som tyvärr drabbade Vostok ganska hårt, kände jag att det var dags för en kort chansning igen. Därför sålde jag av några få Vostok och ökade istället mitt innehav i LUMI på 31:40. Min förhoppning var att LUMI åter skall nå åtminstone 31:90 igen, gärna över.

Det verkar som om kanadensiska och amerikanska politiker nu försöker sätta press på den kongolesiska regeringen att hålla sig till sitt kontrakt genom att hota med att inte skriva av de miljardlån som landet fått av de båda länderna. Jag ska i ärlighetens namn erkänna att jag inte kände till att just USA och Kanada, lämpligt nog, råkar vara stora långivare till Kongo. Hade jag vetat det för länge sedan hade jag kanske gått all-in i LUMI.

Skämt åsido. Ikväll stängde USA’s SnP500 i det närmaste oförändrat. Dock sjönk i sedvanlig ordning både oljan och metallerna, vilket förstås gör att mina förhoppningar kan grusas i morgon. Samtidigt har ju både oljan och metallerna en vana av att börja sin klättring uppåt i takt med att Asien öppnar och sedan lämnar över stafettpinnen till Europa. Så man får helt enkelt hoppas.

Vidare vill jag också bara poängtera att det är små delar av mitt totala innehav som jag trejdar med.