Ingen har väl undgått att det varit lite turbulens i Malka Oil. Först handelsstoppades aktien i fredags, sedan återupptogs handeln idag varpå ledningen dementerat att  bud inkommit, men sagt att det finns intressenter.

Min personliga inställing är att det säkert finns intressenter, men att ledningen skött affären uselt. Dels kan inte aktien handelsstoppas utan att det finns substans eller anledning för det. Därför döljer ledningen detaljer som de inte gärna vill släppa. Men oavsett så tycker jag att ledningen sköter sig uselt som inte är klara och tydliga mot marknaden i allmänhet och sina aktieägare i synnerhet.

Jag skall med detta sagt erkänna att jag stoppat en liten chanspeng i Malka Oil under dagen. Posten köpte jag för 20 öre och anser att fallhöjden är ca 2-3 öre, medan uppsidan är minst 10 öre, eller 50% vid uppköp. Efter att ha studerat aktiekursen lite närmare så inser man att det inte kan finnas några storägare eller ledingspersoner som vill sälja för 33-38 öre som det senaste budet sägs ha legat på. Därför tror jag att vi ser antingen en återgång till 17-18 öre, vilket är det mer troliga, eller en rejäl budpremie på uppemot ett par hundra procent. Jag anser hur som helst att det kan vara lite spännande att vara med på tåget, fast med en mycket liten post. Om inte annat får man ju anledning att följa bolaget lite närmare, vilket kan behövas då min enda uppfattning just nu är att ledningen verkar förvirrad och oerfaren.