Jag är själv skeptisk till den nedgång som varit på sistone. Det mesta pekar ju trots allt uppåt. Baissarna får lite vatten på sin kvarn nu, men frågan är om inte haussarna ändå drar det längsta stråt i slutändan. Få alternativ till avkastning kan matcha börsen just nu och banksektorn är fortfarande lågt värderad.

Enligt SIX Market Estimates har 4 av 5 bolag slagit förväntningarna i år. Det är helt klart långt över förväntan och borgar för att en vändning faktiskt var motiverad.

Jag ser den senaste dippen i Swedbank åter som helt oförklarlig varför jag “tvingades” agera kort idag på bekostnad av VNIL som inte sjunkit till närmelsevis lika mycket. Här gäller det dock att vara rapp och inte girig. Båda aktier är bra men VNIL kan sticka. Jag tycker att man redan nu kan se klart starkare motstånd då aktien faller, vilket är ett tecken på att aktien snart kan komma att bryta uppåt. Likaså såg man tendenser i Swedbank kring 59 kr idag. SHB storköper utan motstycke. Det gav mig vatten på kvarnen som lyckades köpa för 58:65 idag.

SEB har tagit igen hela sitt tapp under dagen och kanske kan även Swedbank komma igen mot slutet.