Sell-side tunnas ut för varje hausse som drar förbi perrongen. Allra tydligast är detta i vissa aktier. Dessa kan sammanfattas med ett ord: Undervärderade.

Kolla sell-side för Swedbank Pref, Elanders och Vostok Nafta, så tunt att det bara kan vara någon enstaka småsparare med stearinljus vid skärmen som försöker day-trada.

Överallt läser man att rysslandsbörsen stigit så krafigt med det stigande oljepriset. Jojo, tackar för det. Men vad händer med Vostok Nafta?

Läste i Affärsvärlden idag:

Att riskaptiten är på väg upp bekräftas av att intresset för att köpa ryska bolag – noterat som onoterat – är på väg upp, enligt en mäklare som desperat letar efter material.

– Det finns ingen som vill sälja volymer eller göra en exit, priserna drar så snart man tänker på att köpa, säger brokern.

Även om just detta nästan är mer skämtsamt skrivet än undertecknad sysslar med så visar det ju ändå på vad jag har tjatat om.  BRIC är framtiden och det är bara en fråga om när det stora rycket kommer för Vostok Nafta .

Se på moskvabörsen och du får guidance för din trade i VNIL. Nästan som att ha facit i hand, för den som är tålmodig alltså.

Trevlig helg, på riktigt denna gång.